Space clearing – att städa energier hemma

Nyligen gjorde jag en så kallad ”space clearing” hos en klient, för att lätta upp energierna där hemma. En space clearing är en sorts ceremoni för att rensa bort tung eller negativ energi och bjuda in pigg och glad sådan istället. Man kan göra på lite olika sätt och det finns många traditioner i detta. Jag gör det enkelt, med reiki och så gärna lite palo santo eller salvia. Men – det går fint även utan reiki, så det här är absolut något alla kan göra hemma. Det går liksom inte att göra fel, precis som när man städar ”vanligt”. Även om man inte är ett städproffs brukar man kunna dammsuga och plocka undan hjälpligt.

Jag började med att gå runt och känna på energierna i hemmet. Det som märktes mest var att övervåningen kändes betydligt tyngre än nedervåningen. Klienten berättade även att barnen inte riktigt trivs i sina rum, de leker hellre på nedervåningen. På ytan fanns det ingen anledning till detta, det var en fin och mysig övervåning, men så fort man gick upp för trappen kändes ett tryck över halsen och bröstkorgen.

Efter rundvandringen kopplade jag upp mig mot reikin och bad om hjälp från guider och kraftdjur. Hade även preppat lite innan med att sätta upp mitt eget energiskydd. Sen gick jag runt och boostade upp alla rum med reiki, samtidigt som jag föreställde mig starkt vitt ljus som virvlade runt och fyllde rummen. Efter detta fjuttade jag eld på en pinne palo santo (som luktar så galet gott) och gick runt och lät röken från denna sprida sig. Palo santo används traditionellt både för att få väck tung energi och för att bjuda in fin och lätt.

Efteråt kändes det annorlunda, jag blev lite sprallig på något vis. Och jag hoppades verkligen att familjen skulle märka skillnad. Idag fick jag lite återkoppling från klienten och hon skriver bla:

[…]Det känns bra och annorlunda, jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det slog mig att jag tidigare känt en tung känsla bara av att tänka på övervåningen vilket har skapat en känsla av separation mellan nedervåningen och övervåningen. Jag trodde att det berodde på att jag hade många halvklara saker däruppe men nu inser jag att det kanske inte bara var det. När jag tänker på huset nu känns det mer som en helhet…

Återstår att se om barnen börjar hänga mer i sina rum eller om ytterligare åtgärder behövs.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.