Städa inte

Idag städar jag inte. Jag tar hand om mitt space. Mitt hem. Det är stor skillnad på att ”bara” städa och att ta hand om sitt levnadsrum. Här finns det inget fantastiskt ord på svenska… Taking care of your space skulle jag säga på engelska och på tyskan har vi ju ”lebensraum”. Aja, ni förstår nog poängen. Damma, plocka, dammsuga, moppa, göra rent i badrummet är i och för sig städaktiviteter, men med intentionen att det är för din skull, ditt välmående, så blir det något helt annat. För mig i alla fall gör det att det känns viktigt och som en mycket fin aktivitet. Och jag gör det för min skull, så även om jag någon gång gör mer än andra i familjen så blir jag inte uppretad. Förut blev jag lätt purken om jag ansåg att jag gjorde merparten av sånt här.

Passar på att rensa lite också. Ett skåp i badrummet där stöket hade fått föröka sig lite i smyg. Rensade ut gamla läkemedel och lade var sak på sin plats. Blev mycket fint. Lade en loppisduk i påsen för återvinning tillsammans med två örngott.

Nu ska jag bädda sängen och skicka in renande energi i rummet. Just nu finns det inte så värst mycket blommor att plocka och göra fint hemma med, får bli ljus istället.

När vi tar hand om vårt space hedrar vi oss själva. Visar oss själva respekt och kärlek. Vilket i sin tur gör det så mycket enklare att visa andra respekt och kärlek. Win win! När man har det stökigt och lite småskitigt hemma är det oftast i perioder då det mesta i livet är lite stökigt. Och det är ingen slump att människor som inte mår bra ofta har det ganska rörigt hemma. Hemmet är en manifestation av ens inre. Men det behöver ju inte vara så allvarligt och långvarigt, kan ju ha varit en stressig vecka bara. Och man behöver ju inte tokstäda heller, ibland kan det räcka att flytta runt lite saker och gå ut med soporna. Det är ju intentionen som räknas 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.