Så går en reikibehandling till

Vi pratar lite först, kanske har du frågor om reikin eller något särskilt problem som du vill ha hjälp med. Därefter får du ta plats på en bekväm massagebänk. Du har alla kläder på dig, förutom skor. Jag brukar lägga över en filt, det är skönt att känna sig lite inbäddad och trygg. Oftast har jag på spamusik i bakgrunden som gör det ännu lättare att slappna av. Vanligtvis ger jag halva behandlingen när du ligger på rygg och andra halvan när du ligger på mage, men detta är helt upp till dig. Föredrar du att enbart ligga på rygg eller mage går det precis lika bra. Du kan även få sitta upp om du föredrar det.

Under

Jag börjar behandlingen med att koppla upp mig till reikienergin. Därefter placerar jag händerna på olika ställen på din kropp. Jag börjar oftast vid huvudet och flyttar mig successivt ner till fötterna. Under behandlingen pratar jag inte. När man ger reiki går man in i ett meditativt tillstånd och jag koncentrerar mig på att kanalisera reiki-energin och känna av var i din kropp den behövs mest. Ibland får jag även budskap som jag förmedlar till dig efter behandlingen. Det kan vara tips och råd om hälsovanor, eller bara en hälsning från en guide eller ande.

Efter

Den absoluta majoriteten av mina klienter blir väldigt avslappnade under behandlingen, och en hel del slumrar till en stund också. Många känner av värme eller en behaglig kyla i kroppen. Man kan också känna av små knäpp, min tolkning är att det händer när energin löser upp blockeringar. Det är inte ovanligt att klienter får upp bilder eller ser ljus av olika slag, eller att det svallar upp känslor. Efter behandlingen pratar vi om din och min upplevelse av behandlingen, och bokar in fler behandlingar om du vill.

Reiki är dokumenterat bra för avstressning och avslappning. Det är inte ovanligt att klienter även upplever andra positiva effekter såsom att värk lindras eller försvinner, men det är inget som utlovas eller som du kan räkna med. Reikin är en intelligent energi som gör det som behövs, och du som får reiki får alltid precis så mycket som du behöver. Jag som utövare är endast en kanal för energin att strömma igenom.

signature-fonts