Stökrensare no 2

Jag har en till försöksperson i detta de-clutteringprogram. Här är en person som är något av ett pro på rensning och som inte kommer att göra sig av med några drivor av grejer. ”Problemet” eller hur man ska säga för henne är att hon inte riktigt trivs hemma. Att det känns som oordning fast det är relativ ordning i det. Dock finns det en hel del saker i skåp och liknande, så visst går det att rensa ytterligare. Men fokus är mer att få in rätt känsla i hemmet. Hon längtar efter en känsla av lugn, gemenskap, kreativitet, samvaro. Att rensa sånt som går på tvärs med den här känslan är ett jättebra första steg, men sen måste man börja gräva i sig själv för att hitta svaren på hur den här känslan ska skapas.
Så det har vi fokuserat på.

På första lite längre sessionen guidar jag klienten i en meditation där en möter hemmets ande. Eller hemmets energi kan man säga, om det här med andar känns lite tokigt. I alla fall, hos C är anden ett lodjur. Och det lodjuret är som andra lodjur skyggt, så det är inget som märks jättemycket. Men det har visat C att hon ska plocka fram saker som hon blir glad av, istället för att ha dem undanstoppade i skåp och garderober. Så första hemläxan för C var att ställa i ordning en fin bokhylla med sitt material för kreativa projekt (hon är en fantastiskt tecknare och syr och målar bla).

Idag har vi precis avslutat andra sessionen som går ut på att utforska vad ”hem” egentligen betyder för en. Också i en guidad meditation. Vi passade också på att säga farväl till några saker som har försvunnit för henne, men som hon fortfarande hade en energimässig koppling till. Då tog jag till reikin som hjälp för att klippa banden till dessa saker och rensa ut roten i henne, alltså där bandet var fäst. Det blev ganska känslosamt men väldigt fint. Det här med att vi har en relation till våra saker, även de vi inte ser, blev väldigt påtagligt. Så reiki som städmedel när man rensar ut sitt stök hemma var inte så dumt!

Så spännande detta, och tänker mig att det kan vara bra med lite olika upplägg kring clutter coachning. En del kanske vill göra hela programmet, andra kanske bara vill ha ett par timmars hjälp. Eller vad tror ni? Ska fnula på detta. Kram på er!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.