Uppföljningssamtal efter clutter clearing

Idag hade jag ett uppföljningssamtal med en klient, hon som var min allra första modiga försöksperson. En dryg månad har gått sedan hon blev ”klar”. Men, det är tydligt att rensningen (28-dagars clutter clearing) inte tar slut efter en månad, utan under programmet startar man processen och sår fröna. Fröna gör som frön gör – de börjar gro och växa. Och sen har man plötsligt ett gäng vackra plantor i livet! Som ger frukt. För Annas del började det, som jag skrivit om tidigare, med en tanke att det kunde vara bra att få lite ordning här och där i huset. På viktiga papper och sånt. Och nu håller de som bäst på att fixa inför försäljning! Hon vill bo mindre, främst av miljöskäl. Nyligen hyrde de lastbil på macken och lassade full, två hela vändor till återvinningen blev det! Helt full bil! Är det inte helt otroligt vad svårt det är att se sitt extra bagage när man är mitt i det, och när man börjar rensa blir det plötsligt så tydligt.

en liten solrosplanta

För Anna är det här en start på en ny fas i livet, en som hon har förberett sig inför i flera år. Nu, med lättare packning, kan hon ge sig av på den resan. Så fint detta och jag känner mig så glad att jag har varit del av det här.

Faktiskt, i kursen jag har gått för att bli Clutter Clearing coach, så har Denise Linn påpekat att vi möter de klienter det är meningen att vi ska möta – att vi har något gemensamt och att jag som coach kommer att lära mig av dem. Det stämmer, alla jag har jobbat med hittills har kastat ljus över olika områden i mitt liv. Kloka, spännande människor som har saker gemensamt med mig. Jag har något att lära av varenda en.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.