Utan förpackning

Ansiktstvål från Avril och allt-i-ett-tvål från Aleppo

Det här inlägget innehåller en reklamlänk till Jordklok.

Jag blir mer och mer inne på dettta med att minska på förpackningar. Det är inte så svårt. Kanske ganska svårt att inte använda några förpackningar över huvud taget, men minska är lätt. Några saker som är både lätt och asbra är för hygienprodukter. Tvål och schampo är ju alltsom oftast förpackat i en plastmojäng. Som visserligen går att återvinnas ett par gånger, men inte för evigt och de är knappast komposterbara. Så – varför inte byta till produkter nästan utan förpackning? På bilden ovan ser ni två förträffliga tvålar som jag nyligen börjat använda. Den ljusa tvålen till vänster är för nunan. Löddrar bra och känns mild och fin. Den hade ett litet pappersomslag runt sig när den kom. Tar lätt bort allt smink.

Tvålklossen till höger är en klassisk Aleppo-tvål. Tillverkas i Syrien och innehåller bland annat lagerbärsolja. Jag läste nyligen i Cecilia Blankens blogg om hur himla bra denna tvål är som schampo och ville prova. Efter en tvätt känns det fantastiskt bra, håret blev rent och mjukt och mitt hår som gärna flottar till sig redan dagen efter en schamponering är nu inne på dag tre utan flotteri. Ja lite kanske men så lite så att jag gick till jobbet utan åtgärd i alla fall. För mig känns vanligt schampo för starkt, håret blir liksom ihopsjunket på något konstigt sätt. Och fett som sagt. Har provat med bikarbonat enligt no-poo-metoden tidigare men det gick inte så bra. Så nu håller jag tummarna för fortsatt framgång med denna underbara tvål! Jo, den hade typ ingen förpackning, en enkel gördel av papper bara.

De dagar jag orkar använda deo (ganska sällan) använder jag den här lilla raringen:

Funkar helt perfekt, svettas typ inget och ingen lukt blir det heller. Förpackningen är komposterbar dessutom. Min har räckt väldigt länge och jag tycker att det är så fint att ha en liten beige pyramid i badrumsskåpet istället för en gapig plastflaska med gift i.

Både Aleppotvålen och deon är inköpta hos Jordklok, min go-to när det gäller ekologiska hygienprodukter. De har typ allt!

Nu funderar jag på smink. Exempelvis foundation. Vad är det vettigaste alternativet (förutom att sluta använda smink då….)?

3 reaktioner på ”Utan förpackning”

  1. Hello!
    Åh blir sugen på att testa en tvål som jag köpt fr typ Egypen kanske. Var köpte du Aleppotvålen, vill så klart testa.
    Kram

    1. Hej! Jag köpte Aleppotvålen från Jordklok, men jag tror att de finns på lite olika ställen. Har nu tvättat håret tre gånger med tvålen och ÄLSKAR den! Har nog aldrig haft sån här volym förut. Plus att håret inte blir fett lika snabbt. Love love. En gedigen tvål från Egypten kanske funkar lika bra? Berätta gärna hur det gick om du provar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.