VAD ÄR EN MINIMALIST?

Huruvida du är en minimalist eller ej avgör du själv. En minimalist är den som bara äger det som verkligen är nödvändigt. Det som du använder och tycker om. Frågan vad som är nödvändigt är upp till dig. Det finns minimalister med stora samlingar av något de verkligen älskar. Tricket är att inte ha högar av saker som du inte älskar, för varenda liten pryl du har hemma tar din energi i anspråk och finns på något plan i ditt medvetande. 

Det finns egentligen ingen större anledning till att etikettera sig som minimalist, men en fördel är att det fungerar som en påminnelse om att du har gjort något sorts val. Från att göra en mängd omedvetna val (vi åker till IKEA för att det är helt normalt och alla andra gör det, vi spenderar någon timme på en loppis utan att tänka efter) gör du plötsligt helt medvetna val. Tackar kanske nej till den gratis badbollen på macken eller umgås med en kompis du inte träffat på länge istället för att åka och handla.

Minimalister har funnits i alla tider och på olika platser på jorden. Inom många religioner är att avstå från ägodelar ett sätt att komma närmare gud. Men för den som inte är beredd att gå i kloster kan det räcka med att skala ner hemma för att känna sig mer levande och mer i kontakt med universum. Prova själv! 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.