Vad en planritning kan säga

Inför starten av 28-dagarsprogrammet ber jag klienten om en handritad planritning. Det ingår i Denise Linns metod för clutter clearing och nu när jag har provat det ett par gånger ser jag verkligen poängen. Klienten ritar sitt hem (inga krav på skalenlighet) och via den teckningen kan man liksom känna av hemmets energi på ett plan. Omedvetet ritar vi också in våra känslor. Cecilia, min andra försöksperson i det här äventyret, ritade sitt hem såhär:

Hon konstaterade att soffan blev ju verkligen ynklig…. Och när vi gjorde vår första inre resa, där hon i meditation gick runt och kände på energierna i sitt hem, fick hon höra att soffan kände sig ensam och bortglömd. Den var mest en avstjälpningsplats för tvätt och annat. Hon kände också att vardagsrummet kändes tomt, nästan ödsligt. Och det tycker jag också att man kan ana i bilden.

Det här är en intressant övning, inte bara för mig som clutter clearing-coach, utan för en själv. Man får liksom tag i undermedvetna känslor när man ritar. Kanske något att prova för er? Om någon där ute testar detta skulle jag tycka det var otroligt roligt och intressant om ni ville skicka in er planritning med lite kommentarer till mig, så kan jag posta den här i bloggen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.